Zelf schieten

Hoe word ik lid

Lid worden van Wilhelmina is mogelijk voor iedereen. Jong, oud, man, vrouw, iedereen is welkom. Ken je iemand die al lid is van de vereniging? Dan is het het makkelijkst om deze persoon te vragen om je voor te stellen als lid. Ken je nog niet iemand maar wil je graag lid worden? Neem dan contact met ons op en laat weten dat je interesse hebt in een lidmaatschap bij een van de mooiste verengingen van Leeuwarden.

Na het kenbaar maken van je interesse nodigen wij je uit voor een kennismaking. Hierna gaan we samen aan de slag om jou een volwaardig, en vooral veilige, schutter te maken.

Verklaring omtrent gedrag

Uit naam van de vereniging vraag je via de Gemeente een Verklaring Omtrent het Gedrag (V.O.G.) aan. Deze dient specifiek te worden aangevraagd voor het lidmaatschap van een schietsportvereniging. Een V.O.G. aangevraagd voor andere doeleinden kunnen wij niet accepteren. Het aanvraagformulier voor je V.O.G. krijg je van ons tijdens het kennismakingsgesprek.

Het originele exemplaar van je V.O.G. overhandig je samen met een kopie van je legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) aan het bestuur van de vereniging. Hoe wij omgaan met deze informatie lees je in ons privacybeleid. Met deze gegevens wordt je aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (K.N.S.A.). Het lidmaatschap van de K.N.S.A. bevat een verzekering tegen ongevallen in het schietsportcentrum en is bij Wilhelmina verplicht.

Training

Tijdens een tweede gesprek krijgen alle nieuwe leden van Wilhelmina een persoonlijke trainer toegewezen. Op deze manier leer je gedurende 12 weken om op een veilige manier met vuurwapens om te gaan en maak je kennis met de verschillende disciplines van de schietsport. De training wordt gegeven door K.N.S.A. gecertificeerde trainers om de veiligheid voor iedereen te kunnen garanderen. Deze training zal plaatsvinden tijdens de reguliere verenigingsavond (donderdag) en ongeveer anderhalf uur per keer in beslag nemen.

Voor de training en inschrijving zijn de eenmalige kosten van €95,- verbonden.

Lidmaatschap

Gedurende je trainingsperiode wordt ook bepaald of je als persoon past binnen de vereniging. Het sociale karakter is erg belangrijk voor Wilhelmina en het is daarom belangrijk dat je de leden en regels respecteert. Na afloop van je training vindt een ballotage plaats door het bestuur en de leden van Wilhelmina. Bij wederzijds akkoord verwelkomen wij je als aspirant-lid. Na 6 maanden aspirant-lid wordt je automatisch volwaardig lid van Wilhelmina.

Bij het lidmaatschap wordt verwacht dat je af en toe bereid bent om de vereniging te helpen. Zo rouleren onze leden verschillende diensten. Hierbij moet je denken aan het draaien van een bar dienst of kassa dienst.

Vuurwapens

Tijdens je training en eerste jaar lidmaatschap stelt Wilhelmina kosteloos meerdere verengingswapens beschikbaar. Ook na het eerste jaar is het mogelijk om gebruik te maken van deze verenigingswapens.
Het aanschaffen van een vuurwapen is streng gereguleerd in Nederland. Allen bij speciale omstandigheden wordt een wapenverlof toegekend. Het beoefenen van de schietsport wordt gezien als zo'n speciale omstandigheid. Na een jaar volwaardig lidmaatschap is het mogelijk om een verlof aanvraag te doen bij justitie. De procedure hiervoor gaat altijd in overleg met het bestuur van de vereniging.

Kosten

Aan het lidmaatschap van de vereniging zijn natuurlijk kosten verbonden. De schietsport is voor iedereen toegankelijk en  daardoor zijn de kosten niet hoog. Bovendien heeft S.V. Wilhelmina verschillende lidmaatschappen. Zodat iedereen van de schietsport kan genieten.

Bij de prijs van het lidmaatschap van Wilhelmina is een lidmaatschap van de K.N.S.A. inbegrepen. Dit lidmaatschap van de K.N.S.A. bevat een verzekering specifiek bedoeld voor ongevallen die zich kunnen voordoen op de schietbaan.