Schietsport voor jeugd

Al vanaf 10 jaar

Bij Wilhelmina krijg je altijd les van een KNSA gecertificeerde trainer. Als je training is afgerond bezoek je met je mede schutters wedstrijden door het hele land. Hier kun je leuke prijzen winnen en je vaardigheden meten tegen anderen. Het is zelfs mogelijk om mee te doen aan Nederlandse of internationale kampioenschappen.

Luchtdruk wapens

Het schieten met luchtdrukwapens, zowel luchtgeweer als luchtpistool, is een leuke manier om kennis te maken met de  schietsport. Daardoor wordt het “luchtdrukschieten” met name door junioren beoefend maar uiteraard ook door volwassenen. Binnen de schietsport schiet je op een schietschijf over een uitdagende afstand van 10 meter.

Training

Om een goede sportschutter te worden is veel training nodig. De meeste juniorschutters trainen één tot twee keer per week bij Wilhelmina. Hier zijn alle materialen beschikbaar, zoals een wapen en schietschijven. Ook de trainer van de vereniging is belangrijk: hij of zij zorgt ervoor dat je op een veilige manier leert schieten en steeds beter wordt!

Trainingsaspecten

Fysiek

Met fysieke training probeer je de spieren en pezen in je lichaam sterk en soepel te maken en je conditie te verbeteren, om zo lang mogelijk te kunnen schieten.

Mentaal

Je traint jezelf om  je hartslag onder controle te krijgen en je zo goed mogelijk te concentreren. Op deze manier blijft je lichaam rustig en schiet je preciezer.

Techniek

Onder techniek verstaan wij alles wat jij op de schietbaan doet om een ‘10’ te schieten. Ook leer je de verschillende schietposities en leer je op een leuke manier je plek op de schietbaan.

Proefles aanvragen

Lijkt het jou leuk om de schietsport te proberen? Vul dan het contact formulier in om een proefles aan te vragen bij Wilhelmina.